Kampen mod Dystopia

Instruktioner

Ruler

På denne side finder du instruktioner til hvordan du laver din helt egen version af Kampen mod Dystopia. Billedet nedenunder viser alt hvad du har brug for:

* En saks (samt alternativt en kniv)
* En limpind
* Sort pap (almindeligt) til kortene og figurerne
* Sort pap (tykt) til brikkerne
* Fire terninger: To røde og to hvide
* Udskrift af spillereglerne, eventyrbogen og elementerne

Instruktioner

Det er ikke sikkert du kan finde sort pap i tilstrækkelig tykkelse. I så fald kan du købe hvidt pap (som vist på billedet) og male kanterne sorte efter beskæringen.

Den ene hvide terning er speciel: 1-tallet er erstattet med en enhjørning. En sådan terning kan købes på gamesweb.dk eller i en Games-forretning. Du kan også vælge at markere 1-tallet på en almindelig terning.

Kort

Ruler
Alle kortene klippes ud af arkene og for hvert kort klippes et stykke sort pap ud på samme størrelse. Herefter klistres siderne sammen med lim. Monster-kortene har både billede på forsiden og bagsiden, hvorimod de andre kort har sort bagside.
Instruktioner Instruktioner
Helte-kort, udstyr, besværgelser og forbandelser:
Instruktioner Instruktioner
Instruktioner
Monster-kort:
Instruktioner Instruktioner

Brikker

Ruler
Alle brikkerne klippes ud af arkene og for hver brik klippes et stykke tykt, sort pap ud på samme størrelse. Derefter klistres brikkerne blot på det sorte pap, og brikkerne er færdige.
Instruktioner
Hvis du ikke har sort pap i tilstrækkelig tykkelse, men hvidt eller en anden farve, skal du også klippe to stykker tyndt, sort pap ud for hver brik. Disse klistres på hver side af det hvide pap, og derefter klistres brikken på.
Instruktioner Instruktioner
Instruktioner Instruktioner

Figurer

Ruler
Alle figurer står på en fod, som er lavet af pap. Herunder er vist en nem metode, som laver en flot fod, men det er selvfølgelig muligt at gøre det på andre måder.
Instruktioner
Alle figurerne klippes ud af arkene og for hver figur klippes et stykke sort pap ud. Dette stykke pap skal være lidt højere end figuren selv, så det kan sættes fast på foden. Den ekstra højde skal svare til fodens længde.
Instruktioner Instruktioner
Figurerne klistres nu på hver side af toppen af pappet og der klippes en linje i midten fra bunden op til figuren. Disse to strimler bukkes op, så figuren kan stå selv. Derefter klippes et stykke sort pap ud i samme bredde som figuren og med en højde svarende til fodens længde, og til sidst klistres strimlerne på dette stykke pap.
Instruktioner Instruktioner
Det er en rigtig god ide at klippe et omrids ud omkring figurerne, for så bliver de lettere at genkende og ser samtidig mere livagtige ud. Det er dog lidt tidskrævende og er ikke en nødvendighed for at komme igang med at spille. En lille saks kan sagtens bruges, men med en hobbykniv er det nemmere og hurtigere.
Instruktioner

Tilbehør

Ruler
Herunder vises hvordan reoler, skatkister og gravkamre klippes og klistres. De laves alle på samme måde.
Instruktioner
Tilbehøret klippes ud af arkene. Der klippes herefter tyndt, sort pap ud med en lidt større bredde. Den ekstra bredde bruges til at klistre siderne sammen, så resultatet bliver en boks. Herefter klistres papiret udenpå. Dette kan evt. gøres før boksen foldes.
Instruktioner Instruktioner
Instruktioner

Resultatet

Ruler
Tillykke! Dit brætspil er færdigt. Gør plads på bordet og lad eventyret starte!
Instruktioner